Обележен Светски дан енергетске ефикасности у Пироту у просторијама Градске топлане


Градска топлана данас је у сарадњи са Градском управом Пирот, Министарством рударства и енергетике и ГИЗ-ом обележила Светски дан енергетске ефикасности. Тим поводом гости Топлане били су малишани из пиротских основних школа, које је примио најпре директор Топлане Братислав Ћирић, а затим су обишли и погон Градске топлане, односно Енергану Сењак, одакле се добар део града снабдева топлотном енергијом. Директор Топлане Братислав Ћирић казао је да ово јавно предузеће са великим задовољством обележавања Светски дан енергетске ефикасности посебно због чињенице да је Енергана Сењак већ месец и по дана уместо мазута прешла на еколошки неупоредиво прихватљивији енергент – компримовани течни нафтни гас.

Директор Ћирић поделио је малишанима пригодне поклоне а учитељицама едукативне игре помоћу којих ће малишани лакше разумети значај очувања животне средине, али и упознати се са енергетском ефикасношћу.

Бојан Ивковић, градски менаџер за енергетску ефикасност казао је да је Град Пирот један од пионира у земљи када је реч о резултатима који се постижу на овом пољу.

-Град Пирот годинама уназад предузима активне мере на овом пољу и може се рећи да смо један од ретких градова који се веома озбиљно бави овом тематиком. Ово је прилика да укључимо и младе нараштаје и едукујемо их о значају очувања животне средине и значају енергетске ефикасности као такве-казао је Ивковић.